Det är lätt att veta när något går hem hos deltagare. I studion upplever jag ett energinlyft men den verkliga bekräftelsen får jag genom gruppens ansiktsuttryck. 


Varje program innehåller minst ett sånt tillfälle, ibland fler. En höjdpunkt för instruktören förstås, belöningen för timmar av lyssnande på spellistor och tragglande med steg. 


Jag skulle beskriva mig som en person öppen för nya vinklar, andra sätt att jobba på och nya metoder. Men när det kommer till att göra program är det bakåt jag tittar. Det är intressant. För trots all ny kunskap är det något jag lärde mig för 40 år sedan som fortfarande gäller.  


Hur gemensamma "klick" uppstår är inget som lärs ut på kurser utan något som förvärvas genom förmågan att empatisera, dvs förmågan att leva oss in i det vi gör/någons situation. t ex genom att skapa, arbeta terapeutiskt eller som i det här fallet, sätta rörelser till musik. 


Grund är förstås viktig. Min lades genom balett och jazzdans. Efter det följde gympa och aerobics. Allt har varit kul men inget går att jämföra med dans. Det är och kommer alltid vara min passion.


Min förhoppning är att du som kommer på mina klasser ska få en upplevelse som liknar den jag nyss beskrivit. En som sitter kvar långt efter att du lämnat lokalen, som väcker något i dig och gör att du vill återkomma. Allt annat är sekundärt. 


-Anneli Fromell


.........................................................

Ledare jazzdans och motionsgymnastik. Instruktör aerobics & step up. Certifierad BeMoved & Port de Bras instruktör. Utbildad inom motivation, friskvård och hälsa.